Friday, April 15, 2016

Salam jumaat 7 rejab bersama Nina Grace

Alhamdullilah, salam jumaat buat semua kengkawan....pagi ini kita dikejutkan dengan berita gembira dibumi terengganu...pengislaman seorang adik manis oleh Dr Zakir Naik.....sebenarnya malam tadi berita ini telah diviralkan tapi semalam ai telah buat law untuk kami, ai dan oppa, malam jumaat tanpa teknologi maklumat, no ipad, no fb, no ig ...no game...berjaya,...

Alhamdullillah, tidur awal, mata tak senak, bangun pagi fresh, subuh pun awal....tambahan lagi dapat la oppa ke surau ...tu la nikmat terindah di pagi jumaat ....rajin rajin la kita kerahkan suami dan anak anak lelaki kita subuh berjemaah di surau....pesanan hari jumaat

Cuaca agak mendung pagi ni....sejuk, dan dapat menulis, alhamdullillah

Di sebalik pelbagai kontreversi kedatangan Dr Zakir naik, jelas banyak keindahannya....comel je kan wife mb ganu kita ni,....comel dan indahnya dunia bila hijrah itu dimuliakan....moga adik, nina menjadi muslimah sejati

Petikan dari fb terengganu times.,


Seorang remaja Kristian berumur 19 tahun, Nina Grace berbangsa Cina dari Kulai Johor telah memeluk islam di Program Grand Finale Dr Zakir di Padang Astaka Kemaman.

Beliau merupakan pelajar daripada Kolej Ranaco, offshore engineering Ranaco

Sebelum ini beliau telah menghafal Al-Fatihah,3 kul dan... - http://terengganutimes.com/saat-saat-seorang-remaja-kristian-di-islamkan-dr-zakir-naik-di-padang-astaka-kemaman
#DalamNegeri, #Featured

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...