Monday, August 31, 2015

Sehati Sejiwa

tajuk nya itu adalah tema hari merdeka tahun ini...sehati la sangat....sejiwa ke apa....kheee

Ni nak cerita pasal group wassap yang ai in.....bukan pasal malaysia, sebab rakyat mesia ni berbilanh bangsa makanya mustahil la sehati sejiwa tapi moga mesia aman

Berbalik kepada sehati sejiwa group wassap yang ai join tu, group gergirl sekolah menengah dulu berlatarbelakang ahli yang pelbagai ragam ....konon sehati sejiwa tapi belakang ngumpat ngata, penyampai cerita, pembatu api pun ada....dah la dalam group membangga bangga, sakit jiwa, ai left admin add semula...ikhs, ikhs, kadang kadang nak berapi bila tahu cerita tapi ada lak pakar motivasi yang mereda, potong stim betul...dalang bermaharajelela.....

Geram ni, lepas perasaan kat blog jer.....kheee...

Konon sehati sejiwa, ada cerita cepat jer g nyampai pada yang xde dlm group....dah tua perangai mcam darjah satu....konon baik tapi belakang macam puaka....kheee...ambil ko...

Namun, kemeriahan perarakan tadi dapat dirasa bila tengok permaisuri agong riang gembira....

Konon aman sejahtera, keluar berita, serpihan dijumpai di pulau reunion bukan milik mh370 ...sandiwara apa ni ? ....x aman keluarga mangsa...memang sakit hati....

Dari semalam lagi sakit hati....esok sambung lagi...kerja rumah banyak lagi...kheee...nite frenzs

Monday, August 24, 2015

Penawar kencing manis Dan darah tinggi

Salam pagi isnin......mai kita merawat...insyaallah jika di amal pasti menjadi,...

Tuesday, August 18, 2015

Meriahnya Nuffnang

Sejak dua menjak ni meriah pulak nuffnang....ada je iklannya....sejak lepas ramdhan masuk syawal, bukak mingzhu ada bagai bagai iklan terpampar....hasilnya entahla, harap harap bertambah walau uv ciput.....nak redeem ni...

Blog ni terhasil dari 2009 lagi namunnya tak meletops pun....biasala, ai ni buat apa apa takde yang cemerlang....awal awal hangat, lama lama tenggelam timbul...tapi sebab minat ...minat menulis, ia tetap bertahan....kadang kadnag ada cerita, kadang kadang terlupa, kadang kadang merapu buta buta..harapnya tak la memuakkan sesiapa.....walau tak seberapa, ada rindu didada, ada la ayat tercipta

Malam ni layan blog sebab oppa kerja malam, esok kami nak balik besut...tinggal la mingzhu tiga hari sebab kat besut xde line YES ....biasanya bila tiada entri tu stuck dengan lina YES lor....

YES ni laju tapi dulu 5g sedap la, sekarang line free 3g jer, cepat la abis....nak berblog x best....zaman    penjimatan ni, banyak yang kena cut....line free ni pun hadiah dari proton, tapi bulan september last dah....terpaksa slowdown lagi....

Di ambang pengecutan bujet ni, nak download imej pun x daya...khee, banyak yang nak disave agar meriah mingzhu agar nuffnang pun bagi banyak banyak iklan.....

Berjimat la jika tak mampu menambah .....nite

Sunday, August 16, 2015

Akhir syawaL



Pagi jumaat kita makan nasi lemak, petang sabtu kita makan pengat duyan....sesaja menayang....

Durian D24 dah turun rege, awal syawal rm17 sekilo, durian beserah, akhir syawal dah jadi rm14 durian jerantut....wallah....cukup la taun ini, taun depam muga jumpa lagi D24 .....

Pagi jumaat menjamu jiran, petang sabtu menjamu ciksu
Raya setahun sekali tanda rezeki, maka syukur selalu.....

Friday, August 14, 2015

Penghujung syawaL

Sebulan beraya kini sampai penghujungnya.....tinggal la syawal dan moga bertemu di tahun depan...

Dan syawal kita dikejutkan dengan pelbagai cerita konflik negara, patutnya kita bergembira namun duka tetap melanda.....terutama bekas tpm kita...sabar la datuk...pencen lagi aman, ..kejatuhan nilai ringgit, penemuan rangka mh370, kes kanak kanak 11 tahun melahirkan bayi....macam macam la

Semalam ribut petir di kl, minggu dulu banjir besar di mynmar .....jangan kau zalim wahai manusia, jangan kau musnahkan alam ini wahai penduduk bumi....angin yang kuat hujan yang lebat sedangkan monsun belum tiba...murkanya Allah pada kita....ya Allah ampunkan dosa dosa hambaMu ini

Dan kematian itu pasti, dekat lagi kian menanti....kemusnahan akhlak kian terpampar, bencana di mana mana dan yang pastinya, gejala maksiat melata...

Raya tahun ni makannya mewah sekali, berat menimbun nimbun menghitung kalori, gula bertambah, toksin memenuh isi perut....khee,,,xpe la kita merai,...lepas syawal kita latih tubi puasa senin kamis, detox kembali....ayuh cergaskan minda sihatkan bodi....x dapat pergi zumba, kita ketuk ketampi seratus kali.....yang pasti jangan melipat lipat perut sampai sakit kaki

Syukur selalu....salam jumaat


Sunday, August 2, 2015

Apakah ini Mh370




Hari ni penemuan serpihan kapal terbang di pulau reunion sah milik boeing 777 ..baru kejap diwartakan di berita jam lapan

apakah Kau telah membuka hijab mh370 ....ya allah berilah kami petunjuk

Serpihan pintu ini dijumpai rabu lepas di pulau reunion saint andre, lautan hindi

Jika ia adalah benar, terungkai misteri dan jika ia mainan politik atau angkara pengganas maka laknatullah para perancang...jangan biar kami bersedih lagi pada mh370 .....terlalu misteri..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...