Friday, February 27, 2015

IKEA 2015

Putih juga menjadi daya tarikan ....ikea Ada sale Dari 26/2 - 15/3

       
Ini yang kami rembat khallax hijau rm99 dengan drona rm14.9x2 dan lexman rm39.90x2

Oppa, Ai nak singki camni la....

Putih yang simple ini menawan ....

Thursday, February 26, 2015

Musim demam Dan batuk


Panasnya alam....awal musim kemarau tiba setelah Banjarmasin besar....batuk batuk dan hari ni Ai demam..adus, panas muka dan sakit kapla la....

Pe cerita semalam dan kelmarin....semalam sebek sesambil kemas rumah dan mendobi dan malamnya ke klinik kita mencari penawar batuk dan selsema....oppa yang ambil ubat, dengan harapan  mendapat mc.....namunya tak dapat eh sebab suhu badan tak tinggi....hahaha...kijo la

Kelmarinnya pulak.....dalam kepanasan kami redah ke ikea,...sale family member....ikea semata...oppa ni memang x rock la, baru nak ajak ronda seksyen 7, shah alam.....Katanya nak balik makan kat Bentong...baliknya jam 3 masukla Bentong, makan kat Arina Ikan Sungai....mesti ore kelate tahu restoren tu....biasa biasa je....mahal ado...khee, nasi dua, lampam goreng sekor, patin sangkar bhgn badan sekeping, ulam Dan budu, sayur goreng tiga sudu, air suam dan teh Tarik ...jadinya rm28 ....lampam mahal ko?....standard la makan le ni kan....huhu....MABiQ juga Special 

Kalau makan Kat PeGaGa baru puashati biarla lagi mahal pun...janji mewah dan gah...khee

Salam jumaat kengkawan,...Mari kita amalkan tips musim panas ini


    

Tuesday, February 24, 2015

Hari Selasa Mengaji

Pukul 11.30 ada kelas ngaji di IM 2, seminggu sekali jer  macam tak cukup tapi cukupla untuk bujet membayar yuran.....kelas sampai pukul dua...bagusnya kelas Kali ni Ada kuliah sekali....panjang bebelan ustaz

Sementara nak ke kelas kita sediakan sarapan merangkap makan tengahhari walau menu ini sesuai untuk makan malam....namun apa yang ada kita sediakan semaunyalah



karbonya spageti, proteinnya tuna Dan sayurnya salad

Gaulkan saja daun salad bersama lada hitam, bawang besar, tomato, jus lemon dan tuna dalam olive oil tu yang ada cilinya 

Simple dan complete....hav a nice day my readers....luv u


Monday, February 23, 2015

Rindu untuk Menulis

Setelah hampir dua bulan tiada penerbitan.....kini, ai kembali menulis....setelah kesihatan makin pulih....ai mampu menjadi keyboard warrior kembali.....

Jika sebelum ini ceritanya keluar hospital kerna pregnant, kini Ai sihat kerna keguguran.....huhu xde rejeki.....Dan hari ini Ai mampu publish.....

Tutup cerita pregnancy dan abortion......cerita sedih dan penuh pengalaman

Kita cerita tentang kesihatan .....jus peria penawar kenning manis dan cuka epal penurun tekanan darah tinggi terbaik.....ubat spital kena makan kerna nanti apa jadi kena herdik dengan doktor dan misi x pasal pasal ....

Segelas jus peria sehari sudah memadai dan dua sudu cuka epal dicampur dalam segelas air elok diminum selepas makan atau bila masa anda kepenatan atau ada rasa pening

Dan untuk kestabilan darah yang berpanjangan amalkan pil bawang putih

Melangkah kami melalui kehidupan seharian macam biasa namun rutin pemakanan berubah, no cips no sugar ...tengok sajer jer la chefs sher masak ni....

11.30 isnin....5 Rencah 5 Rasa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...