Thursday, September 3, 2015

Petua hilangkan ketagihan Merokok

Bagi perokok tegar sila amalkan petua ni ya, insyaallah selepas tiga minggu, anda dapat kurangkan aktiviti tidak sihat ini....

Caranya, lepas merokok minum la cuka epal.....timdak balas rasa masam cuka epal dapat menuetralkan kesan rokok ......simple jer

Untuk hilangkan letagihan dadah ,..minum cuka nipah....



Pesan Nabi Muhammad saw tentang cuka(khal)

Nabi Muhammad SAW juga amat menggalakkan umatnya  mengamalkan meminum cuka (KHAL) dari herba untuk kebaikkan dan kesihatan ini.


Bersabda Rasulullah S.A.W., ” Sebaik-baik hidangan makanan ialah KHAL. Ya Allah berkatilah pada KHAL, sesungguhnya KHAL adalah makanan nabi-nabi terdahulu sebelum aku dan jangan terputus KHAL dalam suatu rumah.” (Hadis Muslim 2052, Ibnu Majah 3318).    



3 comments:

  1. Owh...nice sharing ni,,untuk yang berniat nak berhenti merokok...

    ReplyDelete
  2. cuka nipah tak pernah minum..cuka epal dulu ada jugak amalkan..walaupun tak merokok..:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...