Thursday, June 18, 2015

Sehari sudah puasa

Dan hari ini genap sehari sudah kita berpuasa.....alhamdullillah

Dan hari ini terawih kedua kita.....eh kenapa ai tulis entri waktu terawih ni....hahaha...cuti da, ABC

Pagi tadi waktu nak solat subuh dan mandi, dan terlihat la, argh...im bocor, festday posa dah tak posa...sedihnya, nasib baik festerawih dapat....ya allah aku bersyukur atas semua nikmat yang KAU berikan....seminggu awal nampaknya di bulan puasa ni....adus, tiada tanda tiada rasa

Pss pe cer ni....haha

Malam ni free, sebelum ni agak sibuk la jugak, tu yang entri mingzhu asyik berkurang....huhu, walau bagitu kain setambun masih banyak....

Sempena malam free ni mai ai nak cerita, ala ala food review tapi tiada gambar...boleh ka? ....boleh jer, blog ni ai punya, ai punya suka la nak design macam mana....eh berlagak, bukan tinggi rating pengunjung pun....haha...nak dapat 100uv sari pun sakit....tapi takpe la, ai menulis kerna suka bukan kerna nama......ntah pe pe....

Balik kepada food review kita....semalam lepas terawih, kelaparan la jugak sebab keluar rumah sebelum magrib lagi, sebabnya merayap ke pasar malam kat jaya gading nak cari sambal hitam....namun hampa, tak dijual la pulak....melalut lagi....haha

Semalam ai dan oppa makan kat brotherhood IM15, nengok kat depan restoran macam gerun je, orang pun xde, reger terpamer depan pintu pun menggerunkan....tapi sebab feel kami ni mencuba dimana jua, masuk la....western stail.....

Tengok menu, banyak pilihan, rege pun banyak ragam....takpe...kalau sedap kita halalkan...

Balik kepada food review, kat Brotherhood ni....kami order, ribena susu satu, onion ring, chicken grill salad dan spageti meatball blackpepper..,.share ler....sharing is caring.....

Sesampai makanan, ...huyoo....gedabak meatball....pinggan yang besar...kolor sos yang menarik, look creamy, salad pulak, atasnya cebisan roti dan ayam grill terlindung dibawah dengan salad butterhead yang banyak crunchy.....onion ring agak kebrownan.....bayangkan yer, xde gambar yer, hp abis bateri...haha

Dan rasanya....wallah...padan la sangat dengan harga, kami puashati, meatball gedabak tapi sedap, homemade la tu kali sebab di meatball, tersembur sembur bawangnya...haha....manakala spagettinya, huh power sos blackpepper dia, hitam yang menawan.....so creamy.....lima bintang utk spageti, manakala untuk saladnya...hmmm mayonis masam secukup rasa, ayam panggang perfect dan onion ring yang gelap itu jugak sedap sedap.....cuma riben susu je lain jer rasa, sebab kami tak pernah minum, rasa masamnya benar atau tidak.....masam macam susu basi jer.....ikhs..telas je semua ....takde la sakit perut....ok....lima bintang untuk brotherhood im15, keluar restoran dengan senyuman walau melayang rm45 untuk semua food yang direview itu......

diam kekenyangan dan jam menunjukkan jam 11 mlm...kul 12 tido....kul 4.30 pagi bangun sahur....

Dan akhir kata, selamat berpuasa buat kawan semua.....tutup tab, lipat baju lak..

1 comment:

  1. wah..food review tanpa gambar pun bikin orang telan air liur je..ahhaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...