Wednesday, October 29, 2014

Cameron Highland 2014

biasanya kalau tengahari turun dari rumah, petang la sampai ke CH....tahun ni baru kali ni kami ke CH, macam takde masa je....ini pun kebetulan nak balik gong duek...naik CH dulu jap...rehatkan minda dan menghirup udara strawberi...bujet xde so tiada buah tangan buat sesiapa pun...

kali ni redah je macam biasa takde booking tempat tidur...terus pergi ke pasar malam...macam biasa jugak malah makin sesak rasanya walau pasar malam dah pindah ke belakang sikit,....kereta parking merata la....hari sabtu, orang ramai la...beli payung sebab hujan...biasa naik CH  memang hujan...beli pengalas perut sikit sebab malam ni plan nak ni,....kat stesen bus tanah rata....atas tu...lupa namanya..restoran medina ke pe doh..

murah je set steamboat dia ni, rm40 untuk dua orang makan...banyak namun sayur sikit je, tak rasa berada di cameron lok...service agak slow sebab orang ramai tapi pekerja macam tak cukup je...

pagi esoknya sebelum check out merayap ke ladang strawberri lak...kali ni ai pi ke opah farm pulak sebab ari tu kak chik ella bagitau kat blog dia, kat opah farm best..best betul muffin strawberri kat opah farm....lenkali kena beli lagi....nak try sebelah punya farm lak tahun depan, insyaallah..abang farm di mana ada dijual nasi lemak sambal strawberri...cayalah


sebelum balik macam biasa la, tak jemu jemu merayap kat mardi....

ai dan oppa stay kat cool point hotel ....bilik vip lagi tu, bilik lain semua penuh...rm280, tak mampu namun sebab dah letih sangat mencari bilik yang full je dimana mana kat tpt lain terpaksa la terkorban....bilik biasa cuma rm120 ...ok la selesa...bilik vip ada bathtub ler...vip dengan reger dulexe ok la...kul 1.30 check out atas keizinan pihak hotel sebab zohor awal kan...so minta izin solat dulu...good services cool point...lenkali boleh stay lagi....im happy..tq oppa

3 comments:

  1. makan semua sedap2 ye di CH..tempat sejuk kan perut lapar makan apa pun sedap..ni citer pengalaman saya la.hahhaah

    ReplyDelete
  2. terbayang2 makanan2 kat pasar kat CH. cendawan goreng, udang goreng tepung etc. T__T

    ReplyDelete
  3. datang cameron tak bagi tahu... klu tak boleh belanja tea o ais... gagagaga

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...