Tuesday, September 23, 2014

WassaP

kerna wassap...mudahnya soklan dan skima jawapan upsr tersebar luas....bila ai interbiu anak sedara yang menduduki upsr ari tu, depa memang dapat skima jawapan dan salin di tapak tangan ....semua betul...huyyo, teknologi yang memusnahkan nilai suatu peradaban....teknologi kini merosakkan segalanya...kepantasan penyebaran maklumat di salah guna oleh mereka mereka yang singkat akalnya...siapa mereka...

wassap jugak medekatkan kita pada yang jauh, mewujud sebuah kumpulan....berasap bercakap tak kira masa....dua puluh empat jam kalau tak tido, belek hanpon tgk wassap, baca wasap hantar wassap...

berantu la wassap ni...manusia kini hilang nilai murni kerna wassap....meja makan pun berassap bukan dapur je

bangga ada banyak group, bercakap dan berkongsi apa saja tanpa batasan....bini tgk hanpon, laki berwassap, anak anak berasap....bila mampu smartphone semua, sekolah rendah belum habis pun dan berwassap...kata mengata, kongsi berkongsi,...benda yang sama je....hantar je semua benda tanpa tapis betul dan jenaka tak kira

kes paling haru...bawak kereta main henpon....terbabas ke lorong sebelah kerna lalai dengan handphone, ...boleh kita tengok, kalau kereta tu huyung hayang ke kanan kiri, pasti nya dribernya tengah main handphone...sekarang handphone buat main bukan penghubung yang sepatutnya...

pakai smartphone tapi sesat jalan....beli note3 buat main facebook dan wassap je...aplikasi lain buta, nak cari jalan meraba, tanya orang sana sini...nak surf borang minta kawan copy, nak resepi suruh kawan wassap personal, nak save sendiri tak reti.......haha..smartphone bila di tangan orang yang tak smart mind.

sekian ...selamat malam...

3 comments:

  1. hahaaa.. suka ayat sis yg last tuh..

    ReplyDelete
  2. AH > itu realiti bagi orang kebanyakan..bagi org macam kita mikir byk kali...khee

    DR > tu la kan....menyusahkan dan memberi tekanan

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...