Friday, September 12, 2014

Offline

Dua tiga hari ni terpaksa la ai offline, tapi sebelum meninggalkan mingzhu, lakaran harus ada...kheee, esok nak pi kenduri, lusa baru balik...tulat nak prepare reunion kawan kawan ex sekolah menengah, esoknya kepada tulat nak berjimba di monica bay dengan depa ni, geng old skool....makanya mau lama bersawang mingzhu....

walau ponteng ngaji, rasa macam buzi je.....siapkan barang hantaran kawan oppa nak kawin lagi, nak tayang kat mingzhu lepas kenduri, takut tuan punya badan ternampak...khee...tolong tolong je, oppa biasa la, kalau tak dia yang nak dera bini dia sapa lagi....layan la...dera mental ni gaya ni....tension tak terkata, hatinya baik, bini yang terseksa....pinjam duit kawan 2500 bayarnya 2600....riba tu bang oii, ...duit abis ke fcpo.....huh tension...kalau bagi bini beli ipad kan bagus, kat mana mana leh post entri....

walau tak gi ngaji, barang gubahan siap sempurna malam ni jugak, tadi siang jiran suruh tolong hantar ke terminal bus, budak budak kerja taska....tak disuruhnya bosnya, ai lak jadi mangsa...rasa macam dah menyombong ngan jiran tapi ada jugak yang buat baik time nak minta tolong....budak budak sekarang senang je nak guna tenaga kita, langsung takde ayat minta tolong tapi ayat power, suruh terus....ikhs...
rasa nak merepek je ni....bengkak je ni,...sabar...hari ni hari jumaat....

moga jumaat depan hati sedikit bahgia, tapi yang pasti oppa cuti dan balik gong duek la tu....selamat bercuti kengkawan.....

*Rasulullah s.a.w bersabda

“Sesiapa yang menunjukkan suatu kebaikan, maka dia akan memperoleh pahala (sama) seperti pelakunya ”

(Diriwayatkan oleh Muslim, at-Tirmizi, Ibn Hibban, al-Baihaqi

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...