Monday, July 21, 2014

Bank Islam dan sampul raya

hari ini ai tak sibuk, tak gi terawih sebab oppa kerja, takde kerja nak buat, dapur dah kemas, kebetulan mood nak membebal lak ada maka buka laptop la, selama ni malas nak membukaknya sebab banyak kerja lain tak terbuat....update time free tu melalui phone senang sikit...huhu

berbalik pada tajuk asal bank islam, tadi petang ai pergi tukar duit kat bank islam, tak banyak, rm400 je untuk anak sedara seramai 25 org tu...duit singgit ai dah simpan lama dah, dah tebal lima inci tingginya...

di bank islam dapat la tukar duit, kebetulan kenal la staffnya, salam la....tqs kawan...sebelum tu pak guard bank islam ecm tu dah tukar duit segempal, ada nampak sampul raya....ok la, ada duit dan ada sampul raya...ooo, baik ni...pak guard suruh isi form...ooo macam ambank, ..bagus...

namunya yang tak bagusnya, bila kat kaunter, duit dapat tukar tapi sampul raya tak dapat...bila turn ai, ai tanya je, tak dapat sampul raya ke, dah abis dijawabnya...sedangkan kaunter sebelah sesaat yang lepas ai nampak sampul merah diserahkan kepada customer tu....ikhs, mata empat ni nampak ler...kenapa la dijawabnya sampul dah abis....baik dijawab cmgini, sampul raya xde peruntukan untuk bahagian tukar duit, untuk customer jerung je ada...kan senang, tak la ai rasa tertipu....kerja bank islam, di bulan ramadhan ni, tak baik ooo cakap tak serupa bikin......frust ooo...

amarah di lepas ke oppa, lepas tu kami masuk ecm cari kasut raya oppa, turun bawah cari kasut ai...xde yang berkenan, p intai ruang legar....nampak wah chan...singgah la cuci mata...borak borak dengan staff wah chan...Ada Chan...dapat la sampur raya wah chan..dua puluh....ok, la xde rejeki sana sini lak ada...lagi 5 kena cari upin upin punya la.....

bila ai nak bukak acct bank islam ni....tak pernah ada....senang urusan tabung haji...takyah la, senang lagi kat bank rakyat....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...