Thursday, March 20, 2014

Buah Mahkota Dewa

Khasiat Buah Mahkota Dewa


ini dia buah mahkota dewa yang dibagi oleh abg long, hampir sepuluh biji di bagi abg long untuk ku, hasil dari tamannya....abg long ni rajin berkebun, dia merupakan biras yang paling baik dengan ku, rajin ajak ku borak, selalu bertanya kabar ma, sesungguhnya kak long dan abg long ku syg kamu....buah ni abg long kata berharga rm10 sebiji...wow...ubat darah tinggi katanya, dia ajar suruh jemur kering dan rebus minum...dan memang ternyata agak berkesan padaku setelah beberapa kali meminumnya, kepala tak berat sangat... namun itu belum sempat nak check berapa tekanan darah sekarang...esok p umah nenek check la...

setelah di google, khasiatnya adalah seperti tertera di bawah,

- bersifat detoksifikasi yang mampu menuetralkan racun dalam tubuh
- meningkatkan sistem imun tubuh
- mengurangkan kadar gula dalam darah
- melancarkan peredaran darah
- mengurangkan kolestrol
- membantu mengurangkan kesakitan akibat pembekakan atau pendarahan
- merawat kanser

sememangnya ia dipercayai penyembuh bagi penyakit darah tinggi, mati pucuk, insomnia, selsema, sakit sendi, alahan, penyakit jantung masalah hati dan lain lain lagi. Penggunaannya harus lah setelah buahnya dikeringkan dan baru la di rendam untuk minum kerna ia dikatakan agak beracun untuk buah mentah kerna getahnya berbahaya, walaubagaimanapun khidmat pakar perlu dirujuk dan wanita mengandung jangan sekali kali ingin mengamalnya kerna ia berbahaya kepada janin.

tak salah kita berubat secara tradisional kerna bukan semua ubat hospital serasi dengan kita, Allah kurniakan pelbagai hasil alam untuk kita nikmati...

dan hari ini merupakan hari ke 13 kehilangan mh370...walau ada petunjuk baru, keyakinan kami masih samar samar...kami masih belum berhenti berharap dan berdoa, ya allah makbulkan doa kami....
'ya Allah temukan kami dengan mh370 dan penumpangnya, permudahkan urusan para pencari dan bagilah kami berita baik, ya allah padaMu kami berharap. amin

2 comments:

  1. mahalnya buah ni..nampak macam jambu yang masam tu kan??rasanya cemana??

    ReplyDelete
  2. good info!
    http://eykabaha.blogspot.com/ ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...