Monday, March 3, 2014

Before n After n Cerita

Semalam berjaya jugak membawa oppa ke ikea....semata mata nak cari cushion cover...kebetulan dengan ikea sales, pujuk baiknya, siap muncung muncung akhirnya hampir satu hari kami kat ikea...shopping list dah ada...   namun lari jugak...bujet rm250 je jadi jugak rm300....huhu, bujet baju raya ke belanja di ikea

semalam adalah ahad, dah tahu kesesakannya namun kami tiada pilihan, kebetulan peluang untuk berjumpa dengan sifu kami jam lima...nak masuk parking jeng ...weekend bercampur dengan sales ni memang gempak la ikea, kami sampai jam 11, bersusun kereta susur masuk ke ikea, bus uitm dua biji, bertambah la sesak dengan hon nya memang havoc...tu masa masuk, kami terus je p parking kat tesco....dalam lagi la..berlaga bahu macam nak shopping raya kat jalan tar lak....standard la klu weekend kan...masa keluar balik lagi gempak, bunyi hon saje, di tambah pulak hujan yang lebat...

dapat la tangkap beberapa barang dalam senarai cuma satu barang je tak dapat nak ambil sebab nak pikul jauh ke tesco tak larat nak pusing kereta tak sanggup ai nunggu...tahun depan la pulak..yang pasti perangai manusia ni memang macam macam, orang ramai beratur nak troli, ada family setiap anak bawak troli, buat main bukan bawak barang....huuhuuu

hujan lebat sesangat, janji kul lima dengan sifu di kajang, kul enam baru kami sampai...rahmat dan berkat solat hajat minta hujan...amin, ...moga paras air di selangor bertambah baik...lebat ooo...dengar citer ari ni pun lebat lagi...alhamdullillah.

dan ini hasilnya, bole la basuh sarung lama tu....    

     before
                                                                                          after

3 comments:

  1. kalau mumme nk g ikea,selalu pukul 8pg dah kena start journey...sampai dlm pukul 9pg...tolong bukak kedai...hiksss...taraaaa kusyen berwajah baru...

    ReplyDelete
  2. KA > aaa..waser nak beli banyak banyak nak buat stok 10 thun tp nasib baik tersedar duit tak bawak banyak banyak,...khee

    MM > kami turun rumah jam 7.30...kheee namun perjalanan kami tiga jam kan...tara...boleh senyum...khee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...