Friday, February 14, 2014

Jumaat k2 Feb

Salam jumaat buat semua teman dan juga hadiran...khee, ada ke...apa pe pe lah...terhadir di sini satu jodoh pertemuan kita,...moga hari ini penuh ceria, jumaat datang lagi, makin cepat masa berlari, lagi dua jumaat abis la februari 2014....takutnya, masa kian pantas, impian masih belum lunas...

demi waktu, sesungguhnya manusia itu dalam kerugian kecuali mereka yang beriman dan berpesan kepada kebenaran....

demi waktu, kejarilah duniamu seperti kau akan mati seribu tahun lagi dan kejarilah amalmu sperti akan mati esok hari

demi waktu, hargailah kesihatanmu sebelum sakit, nikmati la kebahgaian sebelum pergi menyahut seruan ilahi

sabda Nabi Muhammad s.a.w yangberbunyi, 'perbuatan yang paling mulia adalah solat pada awal waktunya' - HR Bukhari Muslim

maka demi waktu, marilah kita solat pada awal waktu, jangan berlengah dan jangan dilambatkan....

maka demi waktu sarapan, mari kita makan cheese french toast ini,... sekarang dah waktu minum ptg da, minum petang pun menu ni jugak da....

resepi dia, simple je
roti keping  dikapit bersama slice cheddar cheese kemudian di potong empat dan dicelup telur lalu di goreng dengan sedikit minyak zaitun, ....siap...

3 comments:

  1. nampak sedap la..nak buat la esok.. :)

    ReplyDelete
  2. FA > dh buat lum ...sedap kan

    ReplyDelete
  3. serius ni aima...terliur. nak buat sok balik ipoh..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...