Friday, February 14, 2014

Apa Dibuat hari Ni

Pagi tadi ai mengemas kandang arnab yang tak semewah mana tu, buang semua kayu yang keputihan dek tempias air toksid depa semua tu, ganti dengan bata....kayu tak reput namun yang coklat jadi putih salji....bersih la sikit, seminggu sekali memang kena bersihkan baru sedap mata memandang...

Tengaharinya ai layan dapur, masak paprik ayam dan telur dadar serta salad telur puyuh je

Petangnya layan FB, update blog baca email, makan nasi sorang sorang, oppa sehari layan tidur...penat sangat kerja malam tadi yer..nasib baik tak terlepas solat jumaat tadi....ke penat sembang malam tadi di tempat kerja kamu tu....haha..pe pe la jangan sampa prestasi kerja terjejas, jujur dan ikhlas dalam menunaikan tanggungjawab baru rejeki barokah

Lewat petang sebelum oppa pi kerja sempat goreng popia dan buat teh o namun sesudahnya popia di goreng dan sebelum sempat penunu gas itu ditutup, api padam sendirinya.....ooo gas abis,..kheee ...esok la beli...lepas antar oppa ke pintu pagar, mengonek ikut jiran jiran melawat rumah hujung sana, site visit...rumah hujung sana tengah dalam renovation, ....dengan kak nor dan kak ta, berdiskusi pasal rumah kak olin...besor ooo, dari tiga bilik jadi enam bilik....ooo....dah setelah dirisik, belanja nya di plan rm160k tapi sekarang kos dah mencecah rm200k....fuhh...dapat beli lagi satu rumah, teres kat bukit istana dah dapat ni...

Hmmm, tengok dengar dan komen je la mampu, oppa nak duk sini ke nak blah ni, nak plan bujet renovation gok ni,,,,,haha...bersyukur la dengan apa yang ada, berjimat dan berusaha la untuk yang lebih baik...oppa, ai nak buat dapur mcm kat bawah tu yer....simpan bujet tu....

sekian sajer aktiviti hari ini, selepas layan halaqah yg syahdu tadi, ai nak off pc dan layan 393 lak...nite

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...