Wednesday, January 29, 2014

Final mastercheF

Saya bangkang keputusan final masterchef semalam,...ia sepatutnya milik celina, bukan Zamir...matanya cuma beza sikit je, empat atau tiga je namun cara pemberian mata memang memihak pada zamir sebab papa jo, walau chef adu dan zubir beri komen negatif, ....dapat di lihat zamir feberet papa jo sbb tu zamir dapat mata lebih....celina dikata takde rasa tapi zamir punya tawar juga kan....

zamir student kulinari, sepatutnya dia tak patut masuk bertanding, apa yang ada pada zamir adalah keyakinan dia, bukan kepakaran dia....dia masih cetek dengan pengalaman cuma lebih pada pendidikan, dan celina jauh lebih baik kerna dia bukan pelajar kulinari tapi ilmu makanan dia agak baik....frustnya, sampai nisa my dear frenzs tak tengok final sebab tak suka kepada peserta final....adus...ai layan je sebab bujet trofi masterchef allstars milik celina....lepas ni, tahun depan ai tak layan lagi dah masterchef...babai papa jo..

takdir dan rezeki ketepan Allah, dan dah termaktub zamir juara, tahniah zamir, ku abadikan foto zamir sebagai kenangan dan ingatan

dan tahniah celina sebab mampu tersenyum gembira walau impian anda tidak tercapai, cukup cukup la sertai masterchef, dulu pun ai frust sebab celina tak menang, kalah dengan syura walau syura tak terer ...dan kini celina kalah dengan zamir yang merupakan penuntut kulinari,...memang takde rezeki la celina...tak suka dengan tatu celina tapi suka dengan kepakaran celina walau bukan student kulinari...celina memang positif giler macam mek soo (soo winci)....abis sudah program yang ditonton dalam bahasa melayu pada malam hari, lepas ni mesti oppa layan fx serta discovery je la...dan time berseorangan ai layan korea dr ptg ke mlm la.....life is about enjoy...live ur life.....


Photo: Tahniah @ZamirMasterChefMY dan @CelinaMasterChefMY yang berjaya ke pentas akhir #MasterChefMYAllStars. Nantikan esok episod final jam 9 malam hanya di saluran Astro RIA dan Astro Maya HD. 

tahniah zamir dan celina, ke final...allstars
tahniah zamir menjuarainya


2 comments:

  1. Alhamdulillah..syukur pada yang berjaya..sebenarnya dua dua juara..

    ReplyDelete
  2. PC > rezeki mereka...luahan rasa sekadar pengubat kecewa...dh tulis ni lega, tgk zamir pun dah jatuh cinta...khee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...