Tuesday, December 17, 2013

Cream Puff tak Jadi

Di sebalik kejadian dan ujian allah, pasti ada ganjaran buat mereka mereka yang sabar dan redha, ....ceritanya, kedai kain kat kemaman buat jualan banjir, laris....orang kemaman dah memang kaya kaya, so pelagi menyerang la....walau tak untung (mana kita tahukan, untung entah entahnya) tapi sales tetap ada....alhamdullillah, ai tumpang syukur...

berbalik pada tajuk asal, seperti gambarajah di bawah...entah pe pe...penganan masterchef allstars, nak try buat jugak cream puff, nozel besar takde, maka paip je macam ni rupa...hehe...
gambar sebelum di bakar ada, gambar sesudah masak malu teramat nak di ambil, tak jadi, rasa ada, rupa tiada....tu la gatal sangat ai bakar dalam magic pan...hancus, nasib baik sikit je adunan...

resepi ambil kat sifu, cmg, step bakar dah derhaka kat sifu, hasilnya out la...no more baking with magic pan..
oppa cakap cream puff ni, mana kastardnya...khee..maknanya rasanya ada, rupanya kena makan dlu baru teka...tak naik dan atasnya tal tukar kolor walau sudah 25min pembakaran...

ai takkan putus asa, esok lusa cuba lagi....hanya orang yang tekun dan sabar akan berjaya....


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...