Wednesday, November 20, 2013

Rumah Mesra Rakyat

(copy paste dr fb)

::DESIGN:: Rumah Mesra Rakyat 1Malaysia (RMR1M) ni boleh tahan gak cantik & simple! Sangat murah, hanya RM45K! Cara nak apply pun mudah:- 1. Wajib ada tanah sendiri 2. Pergi SPNB 3. Ambil borang dan isi. 4. Mohon kat SPNB bagitau nak design mcm ni. Kalau nak print gambar ni pun boleh! Harga - RM65K Subsidi kerajaan - RM20K Yang perlu dibayar - RM45K Kalau buat loan 20 tahun - RM150 sahaja tiap bulan!

Warganegara Malaysia.-Pemohon mestilah berumur di antara 18 hingga 65 tahun. (Pemohon umur melebihi 35 tahun perlu menyediakan penama kedua umur kurang daripada 35 tahun)-Berkahwin atau Ibu/bapa tunggal yang mempunyai tanggungan.-Pendapatan kasar seisi rumah tidak melebihi RM3,000 sebulan.-Tidak mempunyai rumah sendiri atau mempunyai rumah yang usang / tidak sempurna.-Mempunyai tanah / tapak yang bersesuaian dan tiada sekatan / cagaran ke atasnya.



ceritanya; ai berkenan lak design rumah ni, batu bata nya menawan, save kat blog seposen, kalau tak tak ingat dah kawan mana yang shared ni, nak mencari lak jenuh la...saved sebagai panduan dan publish sebagai panduan 

ikut syaratnya ia tak layak, namun mungkin ada cara untuk realisasikan, moh kita p pejabat spnb tanya dan cuba apply tapi kena ada tanah dulu...kheee
pada kengkawan yang belum ada rumah tu, beli tanah dan dapatkan tawaran rumah ini dari anda beli rumah dah siap yang berharga beratus ribu......

rumah kecil tiang dua, biar kecil senang selenggara

2 comments:

  1. cantik & simple, teringin nk apply, tapi tak layak..hehe

    ReplyDelete
  2. CN > kan...cantik je, cikgu lg x layak ..khee khee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...