Saturday, November 23, 2013

Bubur Asyura

Pada 18 muharam 1435, 22 nov, bersamaan hari keputeraan DYMM Sultan Johor, Daulat Tuanku

Semalam ai p kemaman, join member kacau syuro...best, nor dengan geng ngaji dia buat suro kat rumah mak long, ustazah yang ngajar ngaji di kawasan perumahan di binjai kemaman, ai sampai kat tempat kejadian dah tengah hari, lewat dah, syuro dah masak dah....sempat la ngacau seminit dua ...mencari pengalaman...

ni dia gambar kejadian, resepi as syura xde eh, ustazah main cakap mulut je, lepas tu campak campak dalam kawah, yang pasti sekarang dah tak perlu giling rempah, dah ada siap serbuk repoh suro dalam pek....senang bai tu....




  

tu dia mak long, ustazah ngajinya dan nor, member kecoh kemaman...luv u n tq


2 comments:

  1. tahun ni belum berkesempatan merasa bubur asyura..

    ReplyDelete
  2. PI > masih ada seminggu lagi...wat sikit je la kalu teringin, makan anak beranak...khee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...