Thursday, November 28, 2013

BN

Sejak minyak naik, banyak Barang Naik (BN)...gula naik, benda la tak tahu nak cerita la, dulu dulu beli sayur kat tunas manja cuma berbekal rm20, sekarang dah double....ai tak terasa sangat, sebab family kecik, berdua dengan oppa, kadang makan kat rumah kadang makan kat luar, tapi serasanya, xde la rege makanan kat luar tu naik sangat, kfc macam masih sama harga lagi

Bila minyak naik jd la BN, namun, bukan barang pun naik, bil astro melambung naik, dengar cerita bil letrik pun nak naik jugak....huhhu...darah lama x check, naik jugak ka...

Sebenarnya ai nak cakap pasal BN ni sebab tadi ustaz ngaji cakap, yuran naik jugak bulan ni...lor...memang la yuran ngaji sekarang murah tapi naik 60% ...banyak jugak tu macam kenaikan gaji para pemimpin kerajaan selangor....ustaz cerita nak selaraskan yuran dan menampung kenaikan kos....lor, kami xde makan makan kat kelas ustaz,..budak budak taska yg makan......huhu..redha je...sebab ilmu, lagipun ustaz ngajar best....tahun depan kan gaji minima rm900 ...sekarang pekerja taska gaji rm600 tp tahun depan dah jadi rm900 ...byk tu nak kena tanggung, maka ibu bapa pun turut kena tanggung....

BN BN BN BN BN ......DN DN DN DN DN......GN GN GN GN GN
tapi my elaun tak naik naik...huuhu

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...