Sunday, September 1, 2013

Memandu bersama HP

Tolong tolong tolong jangan menggunakan hp anda semasa memandu.........

Tadi ada satu ford focus biru ni, di jalan bypass...kami nak ke pasar tani stadium kuantan...dalam pukul sepuluh lebih...mula mula laju di lane kanan...lepas tu potong kami di lane kiri...wadus, brek brek brek...aik, kenapa lak ni...mabuk atau kereta ada problem...depan nya takde kenderaan....ikhs bahaya ni...lama jugak kami mengikutnya....keadaan nampak makin membahayakan....kami potong la...

Lor, sah...hp punya pasal....orang sekarang memang giler hp la...memandu sambil bergayut dengan hp...kalau nak mati cepat pun bukian kat jalan raya la...menyusahkan orang lain...tooling fokus kepada pemanduan anda wahai pemandu pemandu jalan raya malaysia....

Hampir separuh pemandu di jalan raya sekarang giler kerana hp....pegang je stereng, hp pun pegang jugak...bila bercakap semasa memandu memang akan hilang fokus...apatah lagi main sms ke wats app ke pe ke,...tolong jgn guna hp semasa memandu...

Dan pastinya kes kemalangan yang berleluasa sekarang akibat terbabas ke lane sebelah adalah masalah fokus...dulu dulu ngantuk alasan kini hp puncanya....ikhs ikhs...baik lelaki atau pompuan sama je...busy nya aku, hp kat telinga sepanjang masa....

masalahnya pemanduan akan terjejas, perlahan sangat, ke kiri kanan tanpa sedari, brek tanpa sebab....memang menyusah orang belakang atau sebelah.....please please please merdekakan diri anda dari tekanan HP dan pemanduan giler....

2 comments:

  1. hm..bhaya ni..xptt dia bt mcm 2..silap2 boleh bawa maut..kalaulah sy, mmg dh hon, kalau dia mrah, skurang2 kita dh igtkn dia =) agaknya dia nk kena dlu bru sedar kot..

    ReplyDelete
  2. SKA > klu akak pun hon jugak tp abg akak dia mmg jenis x pndai guna hon kecuali untuk usik awek tepi jln....huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...