Wednesday, September 11, 2013

Demam melandA

selepas makan jeli kelapa pok soh dan nasi ayam noor....kebah tubuh, perut tak selesa...demam terus,....ketidak laratan melanda, badan panas,...petang nak masak tak boleh bangun...dan oppa pun emergency leave....khee...malam lepas magrib lepas telan vit c, i terus tertidur....oppa kejut tanya nak makan namun i cakap nak minum 100 plus je....

sekejepan 100 plus di hulur, dalam mamai mamai, telan je...separuh je pun...tak sempat kot meningkat paras gula....kul dua bangun solat isyak...sambung tidur..kul 6 bangun subuh...kul 8 ajak oppa g klinik...darah naik paras gula juga naik....doktor bebel...esok kena p jumpa doc nor azyan lagi...huhu..oppa kerja esok...

demam dah ok...kepala la pening....

mana tak deman, malam sabtu lepas, main hujan kat umah kak long pukul sebelas malam sebab nak petik buah naga...balik terus tidur, ahad siang ke hulu hilir kena panas terik beli bateri kereta mok gie, beli barang dapur ma, malamnya tanpa rehat terus balik kuantan...

pagi isnin tu patut la rasa nak makan sup je...tu yang cari nasi ayam...nak demam rupanya...mak kat kg pun demam...ma sakit perut je tp entah entah dah demam...esok talipon la...

kalau demam banyak banyak minum air dan rajin rajin la mandi...letih minum 100plus, vit c jangan lupa

nota mingzhu - mood menaip dan perbaiki gaya tulisan...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...