Sunday, April 7, 2013

Petang Ahad

Dari pagi lagi semangat takde, sorang sorang pagi ahad ni memboringkan, nak ke pasar tani pun malas sorang sorang, nak tanya ciksu lagi malas sebab nanti dia belum tentu nak pergi, mengirim pasti...huhu..kalau dia nak p pun i tak larat dah ngan dia, mau nya sampai pasar kul 9 baliknya kul 12..banyak kali pusing la

Kopi nak segarkan badan dah takde, pengedar kopi pegaga lak belum ada stock, lemau nya.....vit c je la..jus delima tak bole bagi tenaga la....

Namun begitu pepagi keluar jugak sebab rasa ngidam nak makan beehon akak kat surau balok tu, ...start kete go la...hampa akak tutup kedai rupanya pagi ahad. Elok la akak cuti kan..releks kan badan takkan nak niaga everday....masuk la kot lorong masjid balok, gerai belah kanan ramai orang, i beli roti kosong and beehon....hampa juga tak kena selera langsung...nak beli kat along tadi malu orang ramai....lagi lemau ahad ni.

Baca metro je, MM belum sampai, layan je kemalasan, belum kemas segala bagai, pinggan satu sink, kain setambun, rumah belum bersapu...nasib baik tadi dah sempat meyabit rumput israel untuk vanila dan anak anak dia...terbagi makan la jugak, kalu tidak depa pun kelaparan de kemalasan i

Layan jjcm, tak best la qi, layan pelik tapi sedap, layan mata..zzzz..paksa ooo sebab dah letih sangat dek penganan kemalasan. tepat jam 2 bangun mandi, solat dan layan nona...nasib baik tv tak meragam ari ni. abis nona lunch ngan beehon tak abis pagi tadi dan semangat kian pulih kemas sikit sikit, teringin la pulak makan kuih feberet ini..bersilat di dapur dan jadi la dia,

kuih abok abok..layan... 


1 comment:

  1. wah..sempat lagi mood rajin tu menyinggah..sampai boleh masak kuih lagi..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...