Monday, April 1, 2013

megi ketam


 

dua beradik, alif dan aida


dua biras, man dan dura(to be dis may)
    

Tanggal 30 march 2013, jam 8.30 malam, kami menjamu selera di 4x4 megi ketam tok jembal, KT. Dah lama dah glamer megi ketam ni, dengar kabar terkenalnya di dungun, rupanya di tok jembal dah ada cawangannya, kebetulan kami semua hari sabtu lepas berkumpul kat rumah MA. Ma tak ikut sebab dia memang payah nak ajak makan kat luar memalam ni.

Berpeluh sorang sorang, kipas takde kat kedai ni, tapi sedap punya pasal, licin semangkuk maggi..mangkuk besar tapi sebungkus je magginya, ketamnya dua ekor. Sedap, lemak manis dan karinya kaw...servis ok la, tak lambat tak cepat, di layan baik...kepah masak pedas best cuma sotong celup tepung nya tak macam yang biasa biasanya ict...tepung kfc...lain la dr ict..ok la untuk santapan malam pula sebab siang bole layan kat teluk tapang.

Harga semangkuk maggi rm6 + + ikut saiz ketam...ketam kecik dapat rm18 semangkuk..lumayan sih...kami bukan orang ada ada, makan besar bayar share share bayar....4 mangkuk megi ketam + semangkuk megi seafood+ sepiring sotong tepung dan kepah pedas+tea ping 2 + carrot o' + limau suam + nescafe ping dan 4 gelas air sejuk total rm108. bole la, macam murah la kalau kira ikut harga di menu. Dalam mangkuk meggi tu ada sotong ada udang jugak...bole la full star.

3 comments:

  1. dek mc > dah tulis tu.. 4x4 megi ketam, kat dungun belah pntai ni tah dlm sikit..kemaman pun ada sebelum trafiic lite masjid geliga nun, belah kiri ke dr dungun

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...