Friday, February 22, 2013

Tak Baik Menipu

Menulis adalah kemahiran setiap orang dengan pelbagai gaya, dari usia 6 tahun atau awal lagi, belajar menulis, kita bole tulis apa apa saje semau gaya kita. di dunia ini, dunia blog, jika tulisan anda menarik, maka ramai la follower anda, biar gambar secantik mana, biar blog secomel mana, sepatah kata perlu ada.

Berbalik kepada tajuk asal, tak baik menipu, menipu itu satu dosa, menipu itu mengundang rasa tak percaya, menipu itu buat orang murka....tu sajer namun di sini, anda bole tipu tapi ingat dosa itu tetap milik anda...xde la nak murka yang ada anda akan rugi sajer.

Tak baik menipu pasal follow menfollow ni, sebab bila anda tipu, anda akan tidak dikunjungi lagi. I selalu perasan, msg yang muncul, done follow, follow me back, tp tengok tengok takde pun....review je, i follow gak kalau menarik walau i di tipu....u nak i follow u tapi u tak follow i, i tak kisah tapi klu u tipu, i kesah, u tipu i berlalu la......


SABAB WURUD HADIS “SESIAPA YANG MENIPU MAKA DIA BUKAN DARI KALANGAN KU.”


عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ مَنْ غَشَّ فَلَيْسَ مِنِّي

Diriwayatkan daripada Abu Hurairah bahawa Rasulullah s.a.w. bersabda: “Sesiapa yang menipu maka dia bukan dari kalanganku.”

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...