Thursday, January 17, 2013

Kek Coklat Kukus

superb, tak manis, tekstur yang ringan lembut serta sesangat lembap dan lupa lak amik kat mana resepinya, yang pasti caranya camgini,

1. Ayak 2 cwn tepung gandum bersama sesudu kecil baking powder dan sesudu kecil soda bikarbonat.

2. Satukan secawan minyak jagung, secawan susu cair, 1/2 cawan susu pekat, secawan gula perang, secawan serbuk koko, dan masak dengan api sederhana

3. Pukul 3 biji telur hingga kembang dan kemudian masuk kan bahan cecair di no 2 tadi, kacau sebati dan akhiri sedikit demi sedikit dengan bahan tepung di no 1.

4. kukus la selama sejam sampai ia masak, tutup bekas dengan aluminuim foil bagi tidak mahu air dari penutup kukusan jatuh atas kek

lepas ni nak buat kek dari sifu lak, lapis cream cheese, as here http://www.tiffinbiru.com/2012/10/kek-coklat-kukus-lapis-cream-cheese.html

nota hati : dalam pantang dan diet sihat pun, makan kek coklat sampai berterabur...kheee, seyes sedap camgini , senang dan simple, kalu letak air panas berat sikit....

3 comments:

  1. Tengok pun tau sedap nih...:-)

    ReplyDelete
  2. sedap kak kek coklat.. memang kesukaan saya ni :)

    ReplyDelete
  3. diana > aaa...bole try

    ros > esok bole buat...kheee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...