Wednesday, August 1, 2012

Ogos Sudah

Hari 1 ogos 2012 bersamaan 12 ramadhan 1433 hijrah, dan merupakan bulan ke 4 ku menjadi pengganggur terhormat di rumah yang merangkap surirumah terpendam di rumah. Semalam hati dah tak keruan mengenang nasib diri , gelisah, tak aman, kecewa namun doa dan selawat jadi penguat diri. hari hari layan cerita korea kini layan ketuk ketuk ramadhan, so bosan pulak rasanya.

Sepanjang tiga bulan , ada tiga panggilan temuduga, satu je berjaya hadir tapi gagal menjawatnya, sebabnya waktu keje yang tak sesuai, cuti tak menentu, tak minatla macam tu, dah penat keje macam tu dulu....yang best ada panggilan interview dari CCM, tapi melepas sebab coverage area luas sgt, dr utara pahang hingga selatan, dari guhtung jaya, lipis hingga ke paka, trg....huh, besar tu, dah la tak expert la jugak pahang ni, penemuduga tak yakin dengan kemampuan berjalan ku sebab status married itu. Melepas peluang best.

Kerja yang sedia ada buntu mau diteruskan, bos pergi umrah, pending case ada, tapi lidah kelu untuk meneruskan cabarannya, serik dgn kes terakhir, kes kak nun....sedih rasanya, semudahnya sangkut, mau berjaya dan kaya, http://takafulmaa.blogspot.com/

Baju raya takde lagi, tudung ngan kasut entahla, cmni la gaya klu duit xde hasil tangan sendiri....huhu, kuih raya je la bole buat sendiri, sebab banyak stock cornflakes dan dah ada minyak sapi, bole buat biskut arab dengan biskut cornflakes je la, takkan dua je....so en asben jangan komplen, klu dah tak mau beli barang jangan harap ada barang.....

nak cuci mata kat ecm pun ta lalu.....tu yg down tu




2 comments:

  1. sabar kak.. buat bisnes dari umah la...suruh en husben bg modal...

    ReplyDelete
  2. dek mc> takut modal hangus je...x fokus dan sungguh2 sbb tu duk diam je bab tu dlu, kerling2 je dulu,...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...