Tuesday, August 7, 2012

Menu Berbuka ke 17

Dua tiga hari ni berukband kojo, slow banget, malam ni kemuncak keslowannya maka kita tekan butang wifi, tarik yes4G la,..baru bole buka page newpost....letih gini, lama doh berukband tak berokna, esok berokna jugak kita talipon customer service....

Sabtu, 4 ogos, balik KT kul 8am dengan ciksu n kids serta nenek, en asben drebar, gawat satu NAZA ,dua orang budak tak posa, wazien(4yrs) dan abg chik(6yrs) aktif semacam tapi wazien ngaku posa, sampai wakaf tengah kul 11 pg masih lagi posa, kul 1 p pasar batu enam, dah minta macam macam, nak mee nak bubur nak onde onde, pergh selera orang posa 4 tahun separuh hari....ice cream paddlepop dan sebatang sesambil menunggu mummy dia pilih kain kat desa murni....orang ramai, sesak batu nang.....beli lauk macam macam tapi berbuka kat rumah cekdo kat wakaf tembesu...mem sempat masak bubur lambuk dan nekbat bawak gi wakaf tembesu....drebar je g terawih, orang lain dah tumbang semer lepas balik dari wakaf tembesu.

Ahad, 5 ogos balik kuantan, gerak kul 10am, sempat wat alignment tayar kat ngadang baru rm30 only and then masuk ke atas tol umoh ciksu zamani, nenek nak tengok kakak ipar dia, tok ngah, kul satu baru gerak ke LPT, sembahyang kat masjid blue dan sampai kuantan kul 4, g bazar masjid, pergh ramai giler...kul lima dah penuh padang...balik berbuka di damansara dan terawih, antar naza dan penumpang ke IM...balik tido...letih nyo...

Isnin, 6 ogos basuh baju yang menambung dan p cari barang dapur kat jaya gading , Balok....x memuaskan, kena p giant gok....maka terhasil la menu di bawah


ikan goreng, tauhu bunga, kambing salai masak lemak cili api, sayur campur hailam, sambal mangga dan ayam sambal bazar smlm.

Selasa 7 ogos, goreng keow tieow je ngan air nescafe.....lagi 12 ari lagi nak syawal, maybe 11 ari je lagi sebab bulan syaban dah penuh maka ramadhan 29 je eh....

selamat bersahur dan berpuasa...time tu zzzzzzzzzzzzz

dr ustaz don,


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...