Monday, July 2, 2012

Aku Suri Rumah

 

Dah dua bulan den jadi suri rumah sepenuh masa, bosan ada, buntu ada tapi masa berlalu terlalu pantas, rumah macam tak bersuri juga...kheeee

Pencarian kerja tak semudah time muda muda dulu, lagipun apply tru jobstreet je, mana nak 90% peluangnya, search sana sini online je, kenkadang THE STAR, tu pun ari sabtu je....ni bukan KL ya, ni kuantan, tak banyak kerja tapi banyak orang .....apa kepakaran yang kita ada untuk setiap tawaran...fuhh...rasanya betul la kata ustaz Don

Jumaat 29 aribulan ari tu, kat airport kuantan nampak ustaz don, baru sampai dgn flight pg dan di jemput pak polisi, kemana agaknya...senyum manis je ustaz don....alif sempat snap satu pic ustaz don dlm waja polisi tu tapi masih dalam kamera ciksu.....

Nak teruskan posisi sebagai surirumah tak mampu rasanya sebab poket sendiri tak berisi, takkan nak menadah selalu, tak best nak jalan2 ecm cam gtu......

Niat di hati nak teruskan keje muliaku , ejen takaful, tapi mulut ku masih belum mahu berniaga lagi ni...terasa kegagalan dalam menguruskan masa , mendisiplinkan diri dan bertindak....

Ya Allah, ya tuhanku yang maha penyayang dan mengasihani, berikan hambaMu ini kekuatan untuk bertindak, untuk berjuang dan untuk tidak bermalas malasan...amin 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...