Monday, May 7, 2012

Sotong Goreng Ngan Bendi

Lauk Dinner - sutun goreng bendi
sotong digaul garam kunyit
bendi
cili padi
capsicum
serai di racik
bawang putih, bawang merah
kicap

tumis bawang dan cili padi serta serai
masukkan sotong dan sedikit air, masak sehingga sutun masak
kemudian sudahkan dengan bendi dan capsicum serta sedikit kicap
~~~~~~~~~~~~~~

and my daily life nowdays.....

ari ini mula la kehidupan yang borin setelah jobless....plannin, plannin....konon nak teruskan hidup sebagai ejen insurans takaful tapi tak tahu lak kat mana nak start sebab dah dua tahun meninggalkan, nasib baik lesen tak mati,


namun kul 9 dah terpacak kat meja kerja, layan fb je tpnya...buka planner, bukak beg takaful....first day, list prospek, 100 name...yes, more than that.....study product....lunch.....solat, nasib baik tv membosankan, tapi kul 11.30 am sempat jeling jeling kat 5 RENCAH 5 RASA, mlm ni ada lagi.....satu ilmu baru, utk cupcake coklat, susu di campur apple cider vinegar.

susun semua.....esok start wat cal....do im goods in sales, lately im doin sales....such lots of experience dari cosmopoint dan eltean, telemarketing dan visiting...sepatutnya cukup pengalaman to get appointment. Dirham perlu dicari untuk dunia, taat setia pahala akhirat, tapi poket kena isi, nak menadah belum tentu dapat semaunya, maka jobstreet dan takaful tumpuan utama, end of may kena ada income, by june dah recover balik acct bank.....mana larat nak duk umah, kembang setaman dah la pesen terperap dlm umah je, nasib baik vanila coklat mengetuk ketuk sangkarnya dengan kuat, keluar la juga klu tak mau power mata ni bertambah duk online je, ni pun kapala suda rasa fenin2....

nasib baik citer baru korea ptg ni mcm x best, siapkan kerja till asar, solat dan masak dinner sesambil layan vanila dan coklat yg sedang sibuk bercinta dengan kucing kelabu ni...




love is not a feeling, it is ability.

3 comments:

  1. waa...rajinnnya aima sempat lagi buat cupcake coklat.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum


    terima kasih untuk resepi ni.

    ReplyDelete
  3. niza > cupcake belum buat lagi, dh kehabisan stock cup.....

    tina > waalaikumussalam.....yg simple simple je....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...