Saturday, April 28, 2012

Sarapan Pagi Sabtu


kow teow goreng

bawang putih bawang merah
cili boh, sos tiram, kicap manis, sos tomato, sos cili
udang dan fish cake(goreng dulu)
tauge dan daun kucai
sebungkus kow teow serta segelas air

tumis bawang hingga garing kemudian masukkan cili boh,
biar cili hingga masak kemudian masukkan semua sos serta kicap,
lepas tu masukkan udang biar ia masak dan kemudian masukkan fish cake,
campakkan dua dua sayur dan basahkan dengan air, akhirnya sebatikan dengan kow teow......siap.

kow teow adalah faberetku, tak kira sup atau tomyam atau pe jua, antara mee, behon ku lebih selesa dgn kow teow, bila dah rasa tangan sihat ni, teringin makan kow teow dan goreng la sendiri setelah bahan di capai di cahaya mart dua hari lepas.

Makanan bergoreng paling selesa dengan tekak namun ia perlu di bilas dengan air limau bagi menghilangkan mendapan lemaknya.....sepinggan kow teow bersama teh lemon sejuk pembuka hari sabtu 7 jamadil akhir.....

pagi pagi lagi dah bagi vanila dan cokelat makan,

masa ni tumpangkan pok teh n mok teh sesangkar
cool je vanila dan coklat
wat dok tahu je ngan pok teh mok teh

sesekali nampak vanila ngusha pok teh mok teh
serasi bersama....
namun terpaksa keluarkan juga sebab abis makanan pok teh mok teh vanila ngan coklat kerjakan

inilah keje orang xde baby....huhu

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...