Tuesday, February 21, 2012

Padah OOO berSMS sambil Memamdu


petang tadi di jalan airport, gong badak
ada satu perdana hitam gelung je, duk line tengah,
orang lain tak bole ke kanan atau ke kiri, line ada 3 lane
tengok plat no ada tulis UMT
perdana hitam T_ _ _ UMT punya
driver ke staff tapi seorang pakcik berkaca mata
duk layan sms rupanya....
argh....ni la kaum lelaki baik perempuan baik, klu mula laju tiba2 slow,
kalu jalan kejap kanan kejap kiri, bawak macam dah mabuk
main talipon la jawabnya......
tolong la wahai pemandu pemandu baik kete atau motor atau fixie
jangan bersms sambil memandu

masa perjalanan pulang pulak, motor pulak, duk tengah2 sedap layan sms,. kete belakang ni puah tekan brek.....kejap kejap brek sbb pemuda itu kejap kejap ke tengah, mata tak pandang depan tu....

di Kuala Terengganu ni,
ragam pemandu memang menyebabkan stress
sms sambil memandu, baik kereta baik motor
duk lane kanan dengan kelajuan bawah 70km/h tu standard
nak nak lagi atas jambatan sultan mahmud, releks and steady je kat lane kanan
lane kiri lak kete menyembur je.....

pesanan buat semua
tolong jgn bersms semasa memandu
tolong ke tepi kalu nak jawab talipon
dan pastikan anda berada di lana yang sepatutnya
jangan nak u-turn 4 batu dah ambil kanan.......
orang laju di kata bawak kete semberono
padahal yang slow tu nyusahkan orang sampai orang lain ke kiri ke kanan ambil jalan

zaman takde hp dulu x banyak accident

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...