Friday, January 6, 2012

Impian Tahun Ini

sedar tak sedar sudah seminggu kita di tahun 2012
cepatnya masa berlalu,
ku tinggalkan tahun 2011 dengan sedikit rasa keciwa
kerna prestasi keje merosot
- 11% pergh banyak tu, sorry bos
bos kata, if you fail means dats its your fault
you create your own destiny
u know how u work...
yup bos, 2011 tahun sedikit kekalutan

tenggelam dalam emosi, keletihan dan kesuntukan peluang serta waktu
ia banyak mengganggu ruang kerja ku

dan masalah keluarga, terpaksa layan cara poyor je, flow with de wind, senyap, diam, bisu dan turut apa termampu buat ku makin digerami lagi...huhu...hehe...banyak hati yang perlu di jaga....dan anak...itu yang ku nanti waktu demi waktu....

dan begitu juga dengan kerja part time ku, tahun 2011 ku cuma create satu kes
sedihnya dengan usahaku, yup aku gagal

dan tahun ini impian ku,
akan ku usaha lagi, lagi dan lagi
achieve target dan create lagi banyak kes

baby

new jobs nearest to my hubby, im too tired now for the stupid travelling

hanya diriku jua yang tahu kesilapan diriku,
kata mr ngoi......
bos,

kerna rasa keciwa, kita lemah
kerna gagal kita sedih
namun life must go on
bangkit, buat, usaha
think dan plan
ikhlas dan jujur yang utama


namun itu mlm ini kita layan sup cendawan shitake....

- cendawan shitake
- kentang
- lobak merah
bawang putih
- fhucuk
- suun
- sebiji telur
- daun sup
- air secukupnya
- perasa @ garam

- tumis bawang putih, masukkan cendawan dan air, kemudian masukkan ubi kentang serta lobak merah,
- ubi kentang dah masak, masukkan pula suun serta fhucuk serta perasa dan akhiri dengan daun bawang

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...