Monday, January 9, 2012

Hari Ini ke kuala Berang

senin 9 jan, jadual keje is kuala berang
bandar yang pesat membangun
bandar kuala berang tu,
sebelum turun kerja, kita membebel dulu

kuala berang ada kfc,
tempat makan paling sesuai bila bergerak sendirian
kfc nya ok la, servis bagus
dari beli kopok and air jagung, nasi ayam kfc pengubat kelaparan, walau depan klinik sentosa ada kedai nasi ayam yang dikunjungi ramai namun ku segan untuk singgh makan berseorangan

pasar minggu hari sabtu dan rabu (rasanya)
macam macam ada, minyak sapi sebotol rm30
ada susu masam, ada lemang yang pelbagai pilihan

orang kuala berang memang kuat berniaga
tapi barang mahal jugak ooo...huhu..
berbalik kepada kemahalan ini,
teringat pada servis urutan bulan lepas, sejam urutan satu badan rm80...bagiku yang pertama kali mendapat kan servis ini, harganya ok la,
namun setelah di rayau rayau pula kat tempat lain,
di kemaman bandar minyak tu yang selalu ku makan nasi sepinggan hampir bernilai rm10 tu, urutan satu badan cuma rm60...huhu...
kola berang lagi mahal....tipah terkena

namun itu, kredit tuk loyal customer ku,
klinik mamad, klinik sentosa, klinik yaani dan farmasi aiman,
good bussines lor

orang kola berang mmg kaya

tgk pasar baru dia ni;


ni masjid kola berang
besau dan lawa
tapi tak friendly user,
tempat ambil air sembahyang pompuan bole dinampaki
ruang solat perempuan di tingkat atas dan kena melalui bahagian terdedah tempat solat lelaki
moga satu hari nanti pihak pengurusan masjid akan mengubah tempat solat dan ambil air sembahyang pompuan lebih baik, friendly user, tak perlu dinampaki oleh kaum lelaki...

sekian dulu bebelan sebelum melangkah kaki ke kola berang dengan beratnya mengenangkan masjid nya namun mengenang pada jualannya, terkesima jugak la....

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...