Sunday, February 27, 2011

nota cinta buat bakal suamiku

Kiranya aku jatuh cinta padamu, itu kerana aku jatuh cinta pada kesederhanaanmu, dan kiranya aku membenci dirimu, tidak bermakna aku membenci dirimu, tetapi aku membenci egomu. ingatlah wahai Adam, manusia adalah sama, hiris tangan, pastinya darah yang mengalir adalah merah. Hanya Allah yang dapat membezakan hambanya, dan kita sebagai hamba tidak layak untuk membuat penilaian.

Andainya kamu mencintaiku kerana Allah yang maha Pencipta..Sesungguhnya aku belum berpunya, diriku hanyalah untuk Dia. Aku menerima lamaranmu dengan hati yang terbuka, Kiranya ini menambahkan ketaqwaanku padaNya. Inilah nota-nota cintaku buatmu lelaki yang akan bergelar suami…

Yakinlah bahawa sesungguhnya jodoh itu rahsia Allah dan masanya pasti akan tiba...

petikan nukilan maizatulakmar, http://maizatulakmar.blogspot.com

nota : kiranya takdir itu milikku, aku redha, ketahuilah bakal suamiku, aku terimamu kerna dirimu anugerah DIA

Friday, February 25, 2011

image yang tersembunyi dlm pc kita


sedang blogwalking ari ni,
terjumpa la benda ni kat sini kanc

apa image ini?
ia merupakan lambang/bendera zionis isreal
lengkap dgn lilin (ibadah)
image ini ada dlm pc kita tanpa kita sedari

lets find it,
- gi my computer
- select direktori c
- g program file\microsoft office\media\CAGCAT10
-cari file J0285926

delete je

bole tengok artikel rujukan kat kanc, http://kanc-kanc.blogspot.com/2011/02/image-of-israel-and-hanukkah.html

lets

Monday, February 21, 2011

tips dari Irfan Khairi

5 tip MOTIVASI DIRI dari Facebook saya, IK...
Cari "pesaing" yg JAUH lebih hebat untuk bersaing. tak kira, dlm perniagaan & kerier. kalau jual burger, letak McD sebagai pengukur utk menyaingi. Kalau jual tudung kecil2an, letak Tudung Ariani sbg pesaing. Kalau seorang jurugambar, letak nama2 jurugmbar hebat sbg "pesaing". Bila letak diri dgn pengukur yg lebih hebat, kita akan lebih kreatif dlm perhebatkan diri kita


Push your limit. kalau kerja 1 minggu, boleh tak dilakukan dalam 1 hari. kalau selalu target untung RM1,000, cuba target untung RM10,000. kalau selalu hasil biasa-baisa sahaja boleh tak kali ni hasilkan yg terhebat. adakalanya kita perlu paksa diri kita utk "push to the limit". memang susah utk dilakukan, tetapi, kepuasannya sekira berjaya... kita je dapat merasai ;)


Dalam apa sahaja kita lakukan, kita tidak dapat untuk memuaskan hati semua pihak. tentunya ada yang suka, ada yang tak suka. ada yang sokong, ada yang benci. Semuanya berpasangan ;) Ambil semua yang positif, dan buang segala yang negatif!

Kejayaan kita hari ini bergantung kepada keputusan kita mungkin 3-5 tahun yang lalu. Oleh itu, kejayaan kita 3-5 tahun akan datang pastinya bergantung kepada keputusan-keputusan yang kita lakukan hari ini! Hidup & kejayaan kita adalah berdasarkan keputusan yang kita lakukan.

Bina pada kekuatan anda untuk capai kejayaan yang anda inginkan. setiap insan mempunyai kekuatan dan keistemewaannya tersendiri. yakin pada kebolehan diri sendiri dan tak perlu ikut orang lain- build on your strength! Cara paling pantas untuk mencapai kejayaan adalah dengan membina pada apa yang kita sedia ada & ketahui!

Tuesday, February 15, 2011

maulidur rasul




berselawat lah
besar syafaatnya
mengingati baginda
sikap dan perlakuannya
sifat sabar baginda
demi umatnya

fadhilat selawat,
menemukan brg yang hilang
ketenangan
pengubat kesedihan
dan banyak lagi
pastinya selawat lah,
allah hummasollila ala muhamad
s.a.w

Monday, February 14, 2011

hari yang baik
















tak keje la jawabnya,....kheee

Saturday, February 12, 2011

Wednesday, February 9, 2011

di kala hati kian redha


dan malam ini ku kumpul semangat ku, tempuhi tiap ketentuan
ku intai kembali ruang ruang rugi ku kerna alpaku
ku gerakkan seluruh jiwa ragaku
kan ungkai setiap takdirku
dengan redhaku

Ya Ilahi Ya Rabbi
ampunila dosa hambaMU ini
rahmati lah perjalanan hidupku

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...