Tuesday, December 6, 2011

Bila Buku ASB ilang.....

Dua minggu sudah buku asb ku tak tahu mana letak, hilang ke atau terjatuh kat mana2 atau tersimpan kat mana2 atau bonda terambil...haru sungguh.....
maknanya kena ada buku baru ni....huhu syg buku lama, ada history keluar masuk duit selama keje ni.....macam mana nak buat buku baru....google la, rupanya byk nya cerita jln penyelesai kat google...apa mau google je.....

gini ceritanya....,
apa nak buat kalau hilang buku ASB? kalau aku google, susah nye lah, kene buat surat sumpah lah ape lah.
actually senang je.
1) pegi PNB office (sebelah bangunan tabung haji).. tapi actually aku perasan tadi, maybank kata dia pon boleh buat buku ASB baru. so may be tak perlu pegi office PNB.
2) cakap kata hilang buku, bagi IC , dia photostate kan IC
3) isi borang
4) ambik nombor
5) cap jari digital
6) bayar RM20
7) cap jari ink kat buku
8) dapat buku baru

dapat kat sini;

tq ninaC
esok p pejabat amanah saham kat tepi cosway kat KT tu....
moga ia semudah yg ninaC lalui, tak perlu surat sumpah tak perlu beli stem hasil sendiri sbb pejabat pos jauhnya dr situ dan i hate to mingle around KT anymore, no parking lor...kecuali urusan keje, maka parking jauh jln jauh, huhu....
ya allah permudahkan urusan ku di setiap waktu ku....

7 comments:

  1. salam nak tanye....kalau buat buku baru tu suma history transanction yang lama2 tu x de la ye??dapat macam baru buat akaun??

    ReplyDelete
  2. anonymous > sory lambat reply, baru napok...semua history keluar sebab ada dalam system kan, ada balance mcm buku lama la...

    ReplyDelete
  3. kalau kite nak buat kt pjabt pos boleh tk...

    ReplyDelete
  4. kecik permai > bole kot kat pejabat pos sebab kita bolh buka buku asb kat pejabat pos tapi dekat pejabat PNB atau amanah saham tu lagi senang, settle situ je, sekejap je, isi form dan urusan kat kaunter, bayar dalam rm20 siap.

    ReplyDelete
  5. balance duit still same tak macam dalam account lama?

    ReplyDelete
  6. balance duit still same tak macam dalam account lama?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...