Saturday, July 23, 2011

Tip Pilihan - Sijil

Selalu saya ke klinik, hospital, pejabat doktor, pastinya di bilik doktor specialist tersebut berbagai-bagai sijil didalam frame. Sijil-sijil pencapaian/penddikan tersebut adalah untuk berikan keyakinan kepada pesakit/pelanggan (doktor juga buat bisnes ya) doktor tersebut.

Selain daripada itu, sijil-sijil yang dalam frame juga membantu menaikkan semangat dan motivasi doktor tersebut atas pencapaiannya sebelum ini!

certwall.jpg

Satu teknik motivasi adalah dengan kita mengingatkan kembali pencapaian-pencapaian kita sebelum ini. Apa yang kita boleh buat adalah, framekan sijil-sijil pencapaian kita dan letak di dinding tempat kita boleh lihat. Atau sediakan rak untuk letakkan pingat atau pemberian penghargaan kita.

Tak kira la, tak semestinya sijil pendidikan dan pencapaian yang tinggi sahaja. Kalau dulu-dulu kita menang pertandingan lumba lari... mewarna... tulisan khat, atau apa sahaja pencapaian mengikut peringkat umur kita, ia boleh dijadikan pembakar semangat bahawa satu masa dulu, kita pun boleh mencapainya. Why not now?

ps: Teknik ini juga boleh digunakan untuk gambar-gambar pencapaian kita atau apa sahaja sebagai peringatan yang kita pernah mengalaminya!

The more you learn, the more you earn

Aima, tak kira apa sahaja bidang anda, sama ada anda bekerja makan gaji atau berniaga, ianya amat tepat pepatah mat salleh, The more You earn, the more you learn!". Sama ada anda sedang bekerja, atau menjalankan perniagaan, kini terdapat berbagai-bagai peluang melanjutkan pelajaran secara sepenuh masa, atau separuh masa.

Suka saya umumkan, siri sesi kongsi ilmu *BARU* pada hari Rabu ini, akan diadakan sesi Bicara Santai "STRATEGI ILMU & MINDA" bersama saya, Irfan Khairi dan soal-jawab terbuka khas untuk anda.

Dalam "Strategi Ilmu & Minda", saya akan kongsikan kepada anda termasuk:

  • Strategi menjimatkan 80% daripada masa anda
    Jadikan hari anda lebih produktif dengan kaedah praktikal ini- jimat lebih banyak masa anda untuk anda luangkan pada perkara- perkara yang lebih penting dalam hidup anda.
  • Kaedah menetapkan apa sahaja matlamat dan mencapainya!
    98% daripada kita TIDAK mempunyai matlamat- pastikan kita tergolong daripada 2% yang mempunyai matlamat, tetapi yang lebih penting lagi adalah kaedah menetapkan matlamat dan cara mencapai apa sahaja matlamat anda.
  • Teknik "The more you learn, the more you earn"- Gandakan ilmu dan gandakan pendapatan!

Temui saya di sesi bicara santai "Strategi Ilmu dan Minda" secara percuma (ditaja sepenuhnya oleh Multilink" pada hari Rabu 27hb jam 8 malam di Vistana Hotel Kuala Lumpur. Sesi ini adalah eksklusif kepada 50 peserta sahaja yang ingin pelajari rahsia-rahsia kejayaan melalui menambahkan ilmu dan mengasahkan minda!


Bicara Santai bersama Irfan Khairi
Strategi ILMU & MINDA
Vistana Hotel, Kuala Lumpur
Rabu 27hb Julai 2011
Masuk: Percuma (sesi di taja 100%)

Sekiranya anda ingin menyertai sesi Strategi Ilmu & Minda bersama saya, sila emailkan maklumat berikut kepadasyukri@iksbmail.com dengan tajuk email "ILMU dan MNDA":

  1. Nama
  2. No Handphone
  3. Jumlah peserta

Pastikan anda email kepada En Syukri syukri@iksbmail.com untuk tempahan percuma oleh kerana sesi eksklusif ini terhad kepada 50 peserta sahaja! Untuk pertanyaan, hubungi En Syukri di 0136561322

BONUS: Bagi yang menyertai sesi ini akan menerima AudioBook percuma bernilai RM20 bertajuk Wang & Anda dan juga starter pek Salamfone! Berpeluang menunaikan umrah FOC melalui Salamfone.

*Juga akan terdapat sesi taklimat Multilink peluang menambah ilmu dan melanjutkan pelajaran oleh Mutilink

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...