Thursday, March 10, 2011

when we talk about stupid liar

hari demi hari wa rasa kecewa dan tertipu, apa perasaan anda bila di tipu?

tipu perasaan takpe la, ni bab tipu duit tipu janji.....

mula2 menipu lama2 mencuri

siakap senohong gelama ikan duri
bercakap bohong lama lama mencuri

bila ahli keluarga sendiri menipu, mengamuk, menyumpah, mencuri, dan dia adalah lelaki...
terasa dunia ini mau digegarkan, jika membunuh itu bukan satu dosa, mau aje ku tembak dengan senapang gajah....ya kerana duit dan makan, manusia sanggup menipu dan mencuri...bila dah tak senonoh begini perangai, salah semua org lain yang buat...semayang bang cukup ntah....di mana kelayakan dia....

sejarah hidup yang tak ku lupa sepanjang hayat ku, saat duitku di curi oleh ahli keluarga sendiri sewaktu duit itu diperlukan untuk kegunaan manfaat bersama.....

buat baik tak guna, manusia sentiasa leka....air dicincang takkan putus...tapi apa ke giler nak cincang air...cincang sedara sampai kojo terus baru tak sakit hati dan sentiasa rugi....

jagalah amal maka terjaga tingkah laku anda.....
walau hidup2 tertipu namun akan ada harimu tersungkur tak di bantu....

6 comments:

  1. Salam Aima...

    New jacket. Nice!

    Bab kena tipu memang menyakitkan. Hari ini seorang manager cuba menipu BG. Apa lagi, mmg kena taramlah manger itu.

    pandai pulak dia komplen thru email, cc ke MD. Silap haribulanlah, he messed with the wrong person. BG hentam dia balik, kaw kaw kena, biar MD tahu perangai sebenar dia.

    Sebenarnya, BG bukanlah marah sangat bila dia buat silap. Dah silap, mengaku sajalah, jangan nak buat excuse dengan menimpu pulak...

    Sekali orang chop orang itu menipu, mmg payahlah nak dapat balik trust dari BG.

    ReplyDelete
  2. Pantun sipenipu...

    2 kerat pantun baru, 3 kali korg kene tipu.. hahahahaha ... tak baik engkau menipu, besok-besok kau kena baru kau tau... =)


    BG> beli ajer chop tulis 'PENIPU' kat dia..sure dia happy punyer....

    ReplyDelete
  3. BG > heee..tq

    manager pun menipu, x layak tul dpt title besar...ego seorang menager mana nak mengaku but then jgn keruhkn keadaan dgn menipu dan klu nak komplen personal la, manager kena back up staff bukan back stack lak....marah BG, u hav your own right...

    ya sekali dah menipu payah la, kemaafan tak mampu mengubt kepercayaan...

    ReplyDelete
  4. tipu-tipuan jd kenang-kenangan..
    aku tgh ditipu...arghhhh..

    ReplyDelete
  5. rumput kecil > biar la dia menipu, smpai masa dia juga akan tertipu...wakakaka....jgn kamu menipuku jua....nnti gua hack lu punya blog.....haha

    ReplyDelete
  6. aima

    ya Ampun...blog ku baru setahun jagung....keeeee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...