Friday, November 26, 2010

tips dari Irfan Khairi

Dari 0, di bawa oleh DiGi
"Berguru Kepalang Datar Dapat Rusa Berbelang Di Kaki, Berguru Kepalang Ajar Bagai Bunga Kembang Tak Jadi".....kata-kata drpd Pendita Zaaba..

Ada orang mengatakan Perniagaan itu sesuatu yang "biasa" atau "common sense"..... Asal ada keinginan serta duit yang cukup sudah memadai untuk memulakan perniagaan. Jika benar maksudnya perniagaan itu hanyalah sebagai sesuatu untuk "cari makan" sahaja.

Apa maksudnya?

Maksudnya disini, mereka yang menjalankan perniagaan hanya sekadar mencari rezki untuk keperluan sahaja. Jika keperluan harian mereka RM50 sehari untuk menampung makan, minum, minyak kenderaan......kebanyakan mereka hanya fokus kepada usaha untuk mendapatkan RM50 yang PERTAMA sahaja. Dan jika matlamat itu tercapai maka mereka akan berpuas hati.

Senario jika mereka mendapat lebih daripada yang dijangkakan?

Macam mana pula jika sehari berniaga mereka mendapat RM100, RM150 dan RM200? Ada dua keadaan;

PERTAMA membuatkan mereka kuat semangat dan rajin untuk berniaga. Jika keadaan ini berlaku bukan sahaja menguntungkan kepada perniagaan malahan akan memberikan keyakinan kepada pelanggan. KEDUA mereka akan tutup perniagaan mereka sehari, dua hari atau tiga hari sebab matlamat mereka sudah dipenuhi.. Sebab itu banyak keadaan berlaku dimana gerai-gerai peniaga kadangkala buka..kadangkala tutup...tidak konsisten....

Ini bukan teori...tetapi ini antara intipati yang dikupas oleh mentor jutawan dalam siri sebelumnya... Ia menegaskan beza antara peniaga dan usahawan adalah cara pemikiran mereka. Peniaga memikirkan cara untuk "cari makan"....Usahawan berfikir cara untuk "mencari untung" dua matlamat yang berbeza melahirkan kesan yang berbeza....ANDA memilih yang mana satu?

BANYAK lagi maklumat dan tips yang boleh anda dapati dalam Koleksi Terbaik DVD Konvensyen DKSJ II Jun 2010. Antara lain....

  • Kenapa sudah berniaga tapi masih tak UNTUNG!
  • Tip untuk menjadi KAYA. : Beza cara orang KAYA, Orang SUSAH dan Orang MISKIN.
  • Cara tepat untuk MENIKMATI HIDUP.
  • Bagaimana nak menjadi Berani MENJUAL BUKAN Gagal MENJUAL!
  • Cara meningkatkan PENDAPATAN 100%, 200%, 300%
  • Bagaimana Mengejar KEBAHAGIAAN, KEKAYAAN dan KEJAYAAN
  • CARA memulakan perniagaan dengam MODAL yang MINIMA!
TETAPI.....jika anda ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai mentor-mentor ini dan untuk berpeluang berjumpa dan berguru dengan mereka anda boleh menghadiri seminar "Dari 0" PERCUMA di Lokasi berikut ;

24/11/10 (RABU) Kuala Lumpur (Cititel Hotel, 8pm to 11pm)

26/11/10 (JUMAAT) Johor Bahru (Hotel Selesa, 8pm to 11pm)

27/11/10 (SABTU) Melaka (Hotel Emperor, 2pm to 6pm)

28/11/10 (AHAD) Kuantan (Hotel Grand Continental, 2pm to 6pm)


Jika anda mahu turut serta dalam taklimat ringkas ini anda boleh mendaftar dengan sms butiran , , , dan ke 017-393 5364.

Pendaftar 30 yang TERAWAL berpeluang untuk membawa pulang DVD bertajuk "PERNIAGAAN E-BOOK" disampaikan oleh Irfan Khairi.

Seminar "Dari 0" secara PERCUMA ini dibawakan KHAS oleh DiGi.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...