Friday, November 26, 2010

cara urus uri ikut islam

Anda musykil - Dr Mashitah

Uri adalah 'sarung' yang terbentuk dalam rahim ketika kehamilan dengan salur darah dan bersambung dengan bayi menerusi tali pusat.

Oleh kerana ia adalah bahagian bayi maka ia adalah bersih dan perlu diperakukan dengan baik yang mana ia perlu ditanam dan tidak ditinggalkan merata rata bagi mengelakkan dari di makan anjing atau binatang lain.

Sebaiknya dibersihkan dahulu dan mengikut petua orang tua, ia perlu di basuh dengan air asam supaya tidak berbau hanyir darah yang mana boleh menarik deria binatang menggali dan memakannya.

1 comment:

  1. salam..

    berkaitan tanam uri.. rasanya memang perlu. coz sebahagian dari badan.sebab tu pas bersalin, nurse akan bg uri pada kita. bermakna benda tu penting. tapi.. ada ramai jugak yang tak tahu uri perlu ditanam. atas sebab itu, saya telah mengeluarkan 1 produk set untuk tanam uri baby. selain sumber pendapatan, juga untuk memberi kesedaran tentang perlunya uri ditanam. set mengandungi bahan2 utk basuh dan tanam uri. terpulang kepada masing2 bagaimana untuk menguruskannya..thanks owner.. sekadar berkongsi maklumat…

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...