Thursday, August 19, 2010

sepetang di kuala terengganu pd 18 august 10

tiga kejadian yang memang mencuit hati

sehabis kerja petang semalam, masuk pusat bandar sebab nak g maybank, sampai depan maybank, pintu masuk atm tu, adala lelaki melayu ni, orgnya nampak mcm betul, tercegat depan betul, aku punya la tunggu ingat dia nak keluar, lambat la pulak, dia tunggu aku tolak pintu tu, berat pintu kaca tu, ok la, aku buka la, nak masuk tp dengan penuh kurang ajar, dia yang tak tunggu aku masuk dulu, nonong je keluar, sedangkan tangan aku masih lagi kat pemegang pintu tu, ceh...apa punya jantan,..melayu ortodhok....tunggu la aku masuk dulu..ikhs....geram...

keluar maybank, lalu depan bangunan umno, ada lak lelaki melayu macam tak betul, membebel sorang2, cuak lak, tgk dressing memang sah2 tak betul, serban kain pelikat, t-shirt, seluar pendek, ke hulu ke hilir, kejapnya dia berlari kejar seorang driver myvi tu, ...' minta singgit ,ko klu xbagi ke aku singgit, batal posa ko ' - ujar nya, lor minta duit lak, siap sound lagi tu...huhu..rmai la lelaki melayu x berapa betul kat KT ni.....

abis semua urusan, balik la, lepas traffic lite kat nak naik jambatan sultan mahmud, satu bmw putih wruxxxx ni dgn slownya tak tahu nak pegi ada kat depan keteku, aku pun bagi signal nak masuk kanan, dr side mirror ku memang lepas la klu masuk lane sebelah ni...masuk la, cit myvi silver ni bg hon lak, aku dh masuk , lepas, go on je la, dia bg hon lg sekali, lor pakcik lepas la, dia tekan minyak rapatkn kete ku konon nk suruh aku ketepi,..ikhs buta punya driber, kete bm sebelah tu tgh duk syp atas jln tu, nak suruh aku langgar bmw tu ka?.....signal belum padam lg tu....myvi silver TAV 5xxx, pakcik pakai kopiah dgn wife dia, ..ikhs pakcik sabau la ..sy bg signal, sy masuk sbb sy tgk pakcik pun terhegeh2....lelaki melayu orthodok sorang lagi ni,mentang2 aku pompuan siap hon la, klu jantan tu xdenya kau berani nak hon, dan klu jantan tu xdenya dia bg signal nak masuk lane pakcik......lepas tu siap potong rapat, and duk depan kiri kanan xbg laluan konon, aku pun nak cepat gak....ikhs.....

nota; i wont care if u drivin fast or slow but stay in right lane,....perangai driver kat KT, suka sgt duk lane kanan, bwk 40-50 kat lane kanan, lane kiri penuh ngan motor......kat KT bole bg anugerah, pemandu yang tak tahu guna jalan raya, ...

nota 2; luahan hati sbb dah tak tahan sgt, dgn sikap driver kat KT, dan segelintir lelaki melayu orthodok yg tak reti respect org lain

nota 3; kat KT juga rmai org lelaki melayu giler, minta duit sesuka hati, moga MBKT dapat selesaikn masalah ini .

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...