Friday, June 18, 2010

arghhh tension

arghhh tensionnya.....
sebabnya, ada dua sepupu yang nakal,
bawak balik sepupu yg pandai cakap cina,
dah la kurang tatasusila,
cakap banyak, komplen banyak,
makan banyak, banyak songeh sungguh
ngumpat berdua dlm mandarin lak tu,
hangin betul sesmbil mkn sok sek dlm bhs cina,
ngutuk la tu, dh bg warnin pun x mkn smn,
nak je balun budak berdua ni,
tapinya anak sedara kesayangan bonda,
makan hati tul la dgn berdua ni,
klu kecik2 bole terima,
ni sorang pompuan 17thn, sorang lelaki 12thn,
last2 aku yg tension....
nnti la kau berdua, aku nak amik kelas mandarin,
tapi bukan sbb nak berlawan ckp,
tpnya sbb aku nok g beijing..
hehehehe


pic dr FFO -yahoo


2 comments:

  1. Salam dik,

    Belajar Mandarin bagus, tapi cina Msia byk dialek, ada hakka, hokkien, kantonis etc...

    Ada darah campuran ke?

    ReplyDelete
  2. sis BG > xde darah campuran , tp pakcik antor anak2 dia sekolah cina, tu la, dialek cina mcm2, at least tahu mandarin bole performe kat boss.....tp kat ganu ni kat pusat bahasa kelasnya mlm, mak bising kuar mlm2 tgh survey tpt bljr bhs ni ...hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...